Sinds 1 april 2013 is Karel Vos trainer van de loopgroep van sportvereniging SVDB te Ekehaar. Hij vindt het belangrijk tijdens de training aandacht te besteden aan het opvoeren van de conditie en snelheid, maar ook aan looptechniek en plezier beleven aan het lopen. Karel biedt de loopgroep mogelijkheden voor de meer wedstrijdgerichte lopers maar ook de beginnende en recreatieve lopers om lekker te kunnen trainen.
Karel geeft training volgens de nieuwste inzichten en is zelf een beoefenaar en geschoold in Chi-Running. Dit levert een gemakkelijker manier van hardlopen op door een verbeterde houding die blessures voorkomt en bovendien energie-efficiënt is. Niet lopen vanuit kracht, maar ontspannen en "als vanzelf", de zwaartekracht het werk laten doen.
De training van de loopgroep begint iedere dinsdagavond om 19.30 uur tot 21.00 uur vanaf de kleedkamers bij het sportveld te Ekehaar. In de zomer wordt in de prachtige omgeving van Ekehaar gelopen en in de winter vinden de looptrainingen plaats op het sportveld.
Wil je in een gezellige en ongedwongen sfeer meetrainen met de loopgroep, kom dan gerust eens langs of neem eerst even contact op met Peter Boekweg, telefoon 0592 858377, of stuur een email naar Peter Boekweg

Je kunt de eerste 2 trainingen gratis deelnemen om vervolgens te beslissen of je lid wilt worden.
Voor lopers die alleen periodiek kunnen trainen wegens vakantie, werkzaamheden elders, voorbereiding op een wedstrijd of iets dergelijks is er de mogelijkheid dat ze een soort strippenkaart nemen in plaats van een jaarabonnement. Dit kan in overleg met de de secretaris.

Het onderdeel loopgroep valt binnen SVDB onder de verantwoordelijkheid van de commissie BALG (Badminton, Aerobic, Loopgroep en Gymnastiek).

Contactgegevens loopgroep

Algemene gegevens zijn te verkrijgen via Peter Boekweg.
Telefoon 0592-858377, email Peter Boekweg Specifieke gegevens over trainingszaken zijn te verkrijgen via trainer Karel Vos
Telefoon 06-45446383, email Karel Vos

Geslaagde loopclinic loopgroep SVDB op 22 juni 2013

Zaterdag 22 juni: Onder een lekker zonnetje (!) verzamelden zich ruim 20 lopers voor de loopclinic van loopgroep SVDB. Na een korte inleiding op de looptechniek ChiRunning (spreek uit: “tsjierunning"), gingen we aan de slag. De techniek die gericht is op blessure preventie en energie efficiënt hardlopen, werd stapsgewijs door onze trainer Karel Vos uitgelegd, gedemonstreerd en in praktijk gebracht. Heel duidelijk was te zien hoe je met kleine aanpassingen in je houding en stapfrequentie heel gemakkelijk kunt profiteren van je eigen zwaartekracht tijdens het lopen.
Na de verschillende aandachtpunten van het “Chirunnen" te hebben geoefend op het sportveld, werd op de route van de “8 van Amen" het geleerde in een rustig tempo in praktijk gebracht.
Karel gaf ook hier waar nodig nog wat aanwijzingen. Het kost wel wat oefening om je als loper inefficiënte bewegingen af te wennen en om te zetten in efficiënter en prettiger lopen, maar oefening baart kunst! Na bijna 1,5 uur werd de loopclinic afgerond.
Voor de mensen die zaterdag niet in de gelegenheid zijn geweest om mee te doen en wel nieuwsgierig zijn: kom gerust vrijblijvend een paar keer mee trainen om te zien of het wat voor je is. We trainen elke week op dinsdagavond van 19.30 tot 21.00 uur, het hele jaar door, dus ook in de vakanties. Graag tot ziens!
Peter Boekweg, loopgroep SVDB

Foto's
(Kies ''diavoorstelling'')

Hardlopen iets voor jou?Hardlopen wordt steeds populairder en is misschien ook een

leuke sport voor jou. Maar hoe pak je dat aan als je geen of weinig

“loopervaring" hebt? Hoe voorkom je blessures en motivatieverlies? Hoe

kom je zover dat je alleen of ontspannen pratend met een groep een

aantal kilometers kunt hardlopen?

Het antwoord is even simpel als leuk: kom hardlopen bij de SVDB te Ekehaar!