Winterspelen 2017

Flyer

Programma
Vrijdagochtend beginnen we om 10.15 uur met een Schaatsclinic voor de onderbouw van de basisschool o.l.v. Frank Vreugdenhil. ‘s Middags om 13.15 uur is er weer een schaatsclinic, maar dan voor de bovenbouw van de basisschool.
Om 18.30 uur start de Apres ski party voor alle kinderen uit de Broekstreek. Het is leuk als je verkleed komt!
Aansluitend zal om 20.00 uur de opening zijn met daarna een quiz; Wie i(j)s de slimste? Na de quiz is er een gezellige Apres ski party voor volwassenen tot 24.00 uur.
Zaterdagochtend is er vanaf 10.00 uur vrij schaatsen op de kunstijsbaan. Om 14.00 uur starten de Winterspelen. Hierbij kun je meedoen aan een aantal leuke winterspellen. Deze spellen duren tot 16.00 uur. Er kan dan nog vrij geschaatst worden tot 17.00 uur op de kunstijsbaan.
Zaterdagavond om 20.00 uur begint de lezing van Ard Schenk met aansluitend de feestavond met gezellige muziek van de band FLEX.
Zondagochtend vanaf 10.00 uur is er weer vrij schaatsen op de kunstijsbaan. Om 13.30 uur is er een leuke Curling clinic. Hierbij kun je ook meedoen aan een potje curling, Dit zal duren tot 16.00 uur. Daarna kun je vrij schaatsen op de kunstijsbaan.
Om 17.00 uur begint het stamppotbuffet. De kosten zijn €10,00 voor volwassenen en €5,00 voor kinderen van de basisschool, consumpties zijn voor eigen rekening. Dit zal de afsluiting zijn van het hele jubileumweekend.
Tot 22.00 uur kan er vrij geschaatst worden op de kunstijsbaan.
Tijdens het jubileumweekend is in de vergaderzaal van het dorpshuis de historie van ijsvereniging de Eendracht te zien. We hebben een tijdlijn gemaakt vanaf de oprichting in 1917 tot nu. Er zijn veel foto`s, maar ook oude notulen en kasboeken en medailles gewonnen door Broekstrekers. Er draaien het komend weekend 2 films. De ene film gaat over de historie van de ijsbaan met oude (nog niet eerder vertoonde) filmbeelden, de ander is een documentaire over Ard Schenk. Beide films duren ongeveer een half uur en worden in een aparte ruimte gedraaid volgens schema die we in het dorpshuis ophangen. We raden iedereen aan om te komen kijken. De historie van lang geleden is erg interessant maar ook de historie van afgelopen winter hebben we niet vergeten.

Alle activiteiten vinden plaats in de tent voor het dorpshuis. Alleen zaterdagavond is de lezing van Ard Schenk bij

Café Popken.


Namens de jubileumcommissie:

Bert Lammers, Henk Stoffers, Anita Popken, Johan Vreugdenhil, Judith Brinkman

De Historische commissie: Gerdie Boekeloo, Jans Brinkman, Anton Brinkman (meegeholpen Jan Tjassens, Jan Strijk, Geert Gils, Stefanie Fokkema)

Tot komend weekend allemaal!