Ekehaar 18 januari 2015

Afgelopen zondag 18 januari 2015 werd in Ekehaar voor de twaalfde keer de “Broekstreker Veldloop" georganiseerd. Na een periode met veel neerslag en hoge temperaturen voor de tijd van het jaar, was het te lopen parcours op sommige plekken in een nogal drassige staat geraakt. De zaterdag ervoor was nog even een stralende dag, maar op de wedstrijddag zelf werden sneeuwbuien verwacht. Dat ging voor de Broekstreek kennelijk niet op. Het weer op de zondag viel voor de lopers toch alleszins mee; het werd prachtig loopweer, met pas later een lichte motregen. Wel was het voor de kijkers langs de kant even doorbijten. Het was waterkoud. Desondanks was er over aandacht niet te klagen.

Sportvereniging De Broekstreek (SVDB) uit Ekehaar had de organisatie, vooral dankzij de vele vrijwilligers, wederom uitstekend voor elkaar. Het gevarieerde parcours was zoals altijd uitgezet in het mooie stroomdallandschap en voorzien van een aantal hindernissen, strobalen en een zandbult. Los van deze hindernissen waren er natuurlijk de gladde paden, bochten en kuilen. Evenals in voorgaande jaren stonden er een behoorlijk aantal noordelijke toppers aan de start.

Om 11.00 uur werden door burgemeester Van Oosterhout van de gemeente Aa en Hunze de eerste jeugdige lopers weggeschoten. Alle kinderen uit de groepen 1 en 2 waren sneller dan onze burgemeester en daar waren onze kleinste deelnemers dan ook bijzonder trots op.
Om 12.00 uur ging de estafette van start, waarbij in de diverse leeftijdsklassen slag werd geleverd in de 4x400 meter. Rusaliko uit Assen won bij de junioren, de mix werd gewonnen door Team Kippers uit Grolloo en de Sperwers uit Grolloo prolongeerden hun winst bij de heren.

Om 12.55 uur klonk het startschot voor de senioren - masters, de dames gingen voor 5610 meter en de heren voor 8200 meter over het redelijk zware parcours.

Ben Stellingwerf uit Onderdendam werd winnaar van de 12e Broekstreker Veldloop. Hij legde de 8.2 kilometers af in 29 minuten en 18 seconden en kwam met een minuut voorsprong op nummer 2, Jan Venhuizen (Smilde) over de finish. Albert Heijting uit Nieuw Amsterdam sleepte de derde plaats in de wacht.

Ben Stellingwerf


Foto: Ben Stellingwerf, snelste bij de veldloop

De vrouwenwedstrijd over 5610 meter werd gewonnen door Marjan Oostinga (Eelde). Haar winnende tijd was 23.34 minuten. Sabine Spreen (Rolde) werd tweede op een kwart minuut en Sanne Tamminga (Slochteren) finishte op een halve minuut van de winnares als derde.

De snelste SVDB-er was Johan Vreugdenhil, die de 8200 meter aflegde in 36:57:00 met een gemiddelde snelheid van 13,315 km/u.

In totaal hebben 277 deelnemers meegedaan aan de 12 editie van de veldloop, wat een groot succes mag worden genoemd. Nadat iedereen was uitgelopen, zijn deelnemersnummer met chip had ingeleverd en een mooie bidon van de organisatie in ontvangst had genomen konden we ons opmaken voor de prijsuitreiking in dorpshuis de Eekhof in Ekehaar. Dit jaar werd naast de andere prijzen wederom een zeer mooie hoofdprijs: een weekend op Het Landgoed Het Grote Zand te Hooghalen (Hogenboom Vakantieparken) uitgereikt. Alle prijswinnaars..... van harte gefeliciteerd!

Nog enige wetenswaardigheden: Vanaf 2014 maakt de Broekstreker Veldloop deel uit van de Rabocup Noord-Drenthe . Daarnaast tellen de uitslagen mee in het Geopark Cross Circuit

Ook is dit jaar de Broekstreker Veldloop weer onderdeel van het open Jeugdkampioenschap Aa en Hunze. Het open Jeugdkampioenschap Aa en Hunze bestaat uit zes wedstrijden; de Broekstreker Veldloop in Ekehaar (januari), de Semslinieloop in Annerveenschekanaal (april), de Run in Gieten (mei) en de Omloop in Grolloo (juni), de Hunzerun in Annen (juni) en de Fruitbedrijf/landwinkel Goense Trimloop te Rolde (september). De jeugdloop is voor alle kinderen van de basisscholen van de groepen 3 tot en met 8 Kidsrun Aa en Hunze

Langs deze weg willen wij alle vrijwilligers bedanken die zich belangeloos hebben ingezet om de 12e editie van de veldloop weer tot een succes te maken. Zonder jullie kunnen we niet. Ook gaat grote dank uit naar onze sponsoren. Verder willen wij alle deelnemers bedanken voor hun belangstelling en komst naar onze mooie veldloop. We hopen jullie de volgende keer weer te mogen inschrijven als deelnemer.

Veldloop commissie SVDBUitslagen verloting Broekstreker Veldloop 18 januari 2015

32 roze 77 roze 85 roze

106 roze 118 roze 143 roze

169 roze 197 roze

224 roze HOOFDPRIJS!! Weekend naar het Grote Zand.

238 roze 289 roze 308 roze

388 roze 389 roze 438 roze

458 roze 488 roze 500 roze

507 roze 515 wit 911 wit